Suppeuke 26: Massamun curry. Soup week 26: Massamun curry

??Kjære lesere!

I år tok jeg og to venninner en ferietur til Thailand. Et land som har mye å by på både av hva natur og kultur kan tilby. Det Thailandske kjøkken er desidert en av mine favoritter, men som i alle andre land så kan kvaliteten på maten variere stort. Det som kjennetegner en god Thai- rett er valget av ferske råvarer, mengden fett som blir brukt og smaksbalansen. Jeg kan skrive under på at det er INGENTING bedre enn å smake en Thai- gryte som er laget til perfeksjon.

Nå skal ikke jeg uttale meg selv som en ekspert av det Thailandske kjøkken, men jeg har høstet såpass mye erfaring at jeg uten tvil kan si at Massamun curry er, om laget riktig, en av de desidert beste suppene jeg har smakt i Thailand. Den har mange ingredienser, og gryta smaker helt fantastisk neste dag, da alle krydderne har fått lov til å sette seg. Kokken bak Massamun Curry må ha lagt ned både omsorg og kjærlighet i suppa jeg spiste på Koh Lipe i Thailand. Og tanken på at jeg kunne rekonstruere den fantastiske suppa gikk aldri fra meg. Jeg mener at jeg har klart å yte suppen rettferdighet.

Thailand- truly amazing people, nature and culture.
Thailand- truly amazing people, nature and culture.

Det er derfor en glede å kunne dele oppskriften med dere. Jeg håper dere lykkes og at suppa nytes i store drag.

Lykke til!

Linda??

??Dear readers!

This summer, two friends of mine and I went on a holiday to Thailand. A country which, both in culture and nature, has a lot to offer. The Thai cuisine is one of my favorites, but like so many other countries the quality of the food may vary. What recognizes good Thai-food is the use of fresh ingredients, the use of oil and flavour combinations. I can truly say that there is NOTHING more satisfying than to taste a Thai- casserole that is made to perfection.

Now, I will not call myself an expert, but I do know that I have that much experience in the kitchen, that I can say, if made right, that Massamun curry is the best soups I have ever tried. It has a lot of ingredients, and the casserole is even better the next day when all the flavour has set. The chef behind the Massamun curry I tasted in Koh Lipe in Thailand, must have dedicated a lot of time and care in this soup. Because the thought of replicate the soup never left my mind. I truly believe I have made the Massamun curry justice. And I am happy to share the recipe with you so that you too can enjoy it!

Good luck!

Linda???

image

Massamun curry paste:

2 ts kardemomme
2 ts spisskumin
1 ts anis
2 ts hvit pepper
2 ts tørkede chiliflak

25 gram peanøtter
2 ss peanøttolje
5 hvitløksbåter
5 tørkede kaffir limeblader
1 tommellengde ingefær
2 stilker sitrongress
1 ts shrimp paste
2 ss fiskesaus
1/2 ts muskat
2 ss palmesukker
2 ss kaldt vann

Massamun curry gryte:

3-4 ss massamun curry paste og 2 ss nøytral olje
2 rødløk
500 gram kyllingbryst
3-4 poteter
2 røde chili
5 dl vann
1 kyllingbuljongterning
400 gram lett kokosmelk
1 boks hakkede tomater (400 gram)
2 ss palmesukker
2 ss soyasaus
Juicen fra 1 lime
1 håndfull basilikum
25 gram peanøtter

Hvordan lage currypaste:

  • Ta frem det du trenger av krydder og peanøtter, og knus det i en morter.
  • Kutt ingefær, hvitløk, sitrongress og limeblader og bland dette sammen med innholdet i morteren.
  • Tilsett fiskesaus, shrimp paste, peanøttolje, sukker og vann. Bruk en stavmisker og miks det sammen til en paste.

Deretter gjør du følgende for å lage suppa:

  • Tilsett olje i en gryte som rommer ca 3. L
  • Varm opp curry pasten på medium til sterk varme slik at krydderne slippe på aromaen.
  • Finhakk løk og stek til det er gyllent sammen med pasten.
  • Hakk kyllingbryst i like store biter.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *